The lucky one

Siste rest av bilder fra den fantastiske helgen vi hadde. Olav fikk seg en klipp av den dyktige frisøren, og så var jeg og Pia på litt shopping. Etter middagen på TGIF, slappet vi av resten av kvelden med "The Lucky One", brownies, is og smågodt. Mildt sagt en herlig helg, som gikk alt for fort. Har du sett filmen?

Hva syns du om bildene? Noen som vil se hva jeg kjøpte?
Er det lenge siden du har vært på shopping?

early night, early morning

Klokka er rett over ti, og jeg er snart klar til å legge meg. Det er ganske uvant det. Jeg som tidligst pleier å være i seng i hall 12 - 12 tiden. Men vekkerklokka mi må stilles på 05.45 i morgen, så da sier det seg kanskje litt at jeg må legge meg litt tidligere også. Med tanke på at jeg skal uoverkommelig tidlig opp - burde jeg egentlig vært i seng for lenge siden. Men dette er det tidligste jeg klarer foreløpig, så får jeg heller blir flinkere etterhvert som praksisperioden kommer godt i gang. Jeg skal tidsnok få bli sliten og trøtt tror jejg. Uansett, god natt søte lesere, og sov godt! Jeg håper dere får sove litt lenger enn det jeg gjør!!

Må du stå opp tidlig? Er du flink til å komme deg tidsnok i seng?

kinodate

I dag blir det kinodate med denne kjekke jenta her. Vi skal se Taken 2, var planen - så det gleder jeg meg til. Jeg er egentlig ganske sliten allerede, selv om dagen på haukeland ikke egentlig inneholdt så mye annet en en liten omvisning, litt info om avdelingen, og skriving av turnus!! Men en avslappendes kveld på kino slår aldri feil det. Håper dere også har en fin tirsdag!!

Hvilke planer har du for kvelden? Har du sett Taken 2?

Haukeland, here I come

I dag er det praksisstart på Haukeland Universitetssykehus. Det kommer til å bli skummelt, lærerikt, spennendes, gøy, interessant. Jeg kjenner jeg gleder meg!! Så nå må jeg hive meg ut dørene for å ikke komme forsent. Ønsk meg lykke til!!Har du vært i praksis på sykehus før? Hva skal du i dag?

Thank God it's ... monday

God mandag alle sammen! Kjenner jeg lengter etter helgen allerede. Og vertfall etter middagen vi hadde på lørdagen. Ja, for på lørdagen etter litt shopping, gikk vi nemlig på TGIF for å spise herlig godt mat. For en god mat de har der!! Olav og Pia hadde spareribs, mens jeg selvfølgelig valgte hamburgeren deres. Jeg elsker hamburgeren de har der!! Pia måtte selvsagt instagramme litt når vi fikk maten, på samme måte som jeg alltid tar bilder til bloggen. Gotta love it.

Spiste du på restaurant i helgen? Liker du maten på TGIF?

The language of friendship

... is not words but meanings.  ~Henry David ThoreauTiden flyr når man er i godt lag, det har enda en gang blitt bevist. Helgen sammen med Pia er desverre over, og hun sitter nå godt plantet på bussen hjemmover. Jeg har kost meg til de grader, og skulle veldig gjerne hatt henne her noen dager til! Men som den flinke frisøren hun er på vei til å bli, kaller jobben, og hun må tilbake til hverdagen. Det må forsåvidt jeg også, jeg som både har en oppgave som må skrives til i morgen, og et kurs som skal gås på. Håper dere har hatt en fin helg dere også!

Hva syns du om sitatet? Hvordan har din helg vært?
Syns du helga var over ALT for fort?

Soldagen

I dag er det gratis soletid hos brun og blid, så viss du er over 18 og har lyst til å friske opp fargen litt - bør du ta turen innom et solsenter for å få deg litt gratis D-vitaminer. Men husk å ikke ta for mange minutter, selv om det er gratis, for det er skadelig for huden! Jeg og Pia tok turen innom tidligere, og merkelig nok var det ikke kø en gang. Herlig!!

Har du tatt sol i dag? Benytter du Brun&Blid's gratis soldag?

There is nothing better than a friend...

.... unless it is a friend with chocolate.

God lunsj, god kvelds, godt besøk, avlapping med tv-serie og film, godis, kjekt snakk, fin fredag, fint liv!! I'm having a good time♥

Hvordan var din fredag? Hvilke planer har du for lørdagen?

Bestfriend on visit

Pia kommer som sagt på besøk i dag! Så nå skal jeg ned til sentrum for å stå klar når flybussen kommer. Åh, som jeg har gledet meg til denne helgen!! Det blir utrolig koselig å endelig få vise henne hvordan vi bor, og hvordan vi har det. Jeg ser frem til en helg full av god mat, godis, filmer, jentesnakk, og ikke minst avslapping sammen med kjekkeste jenta.

Hvilke planer har du for helga? Skal du ha besøk i helgen?

three years

I dag har jeg og kjæresten vært sammen i 3 år!! Så nå har vi vært på BigHorn og kost oss med en skikkelig god middag, og kvelden skal selvfølgelig tilbringes i sofakroken med noe gøy på tv. Tidligere i dag har vi vært innom noen timer på "sykebesøk" hos søskenbarnet mitt. (Les: captain Jack Sparrow). Alltid like koselig!! Lille godgutten opererte bort mandlene sine på mandag, og da var det på tide at vi fikk tatt turen oppom på et besøk. Dagene går i ett for tiden, og jeg rekker dermed ikke alltid å oppdatere dere så mye. Men jeg håper dere har hatt en finfin torsdag!!

Hva har du funnet på i dag? Har du et herlig søskenbarn som leker Jack Sparrow/kaptein sabeltann o.l?

Ukens spørsmål

Jeg tenkte jeg kunne teste ut hvordan det fungerer med ukens spørsmål her på bloggen min, i og med jeg ikke er så glad i spørsmålsrunder!! Så viss du har noe du lurer på; hyl ut!! Viss du ikke har noen spørsmål kan du fortelle meg noe om deg selv, noe du tenker på, noe du gleder deg til, din store drøm, noe helt unyttig, eller rett og slett bare si at du ikke har noen spørsmål. Enkelt og greit.

Er det noe du lurer på? Eller har du noe DU vil fortelle MEG?

busy - bestis - besøk

Da var jeg ferdig trent for i dag. Og sminkeløs og fæl, but anyhow. Har hatt noen uker treningsfri nå, i og med jeg både har værrt syk og hatt det utrolig hektisk på skolen. Så da måtte jeg nesten hente meg inn litt igjen. Men fremmover skal jeg selvfølgelig bli like flink som jeg var!! (Etter planen!!). Spesielt nå som jeg ikke får morgentrimmen min hver dag, i og med "skoleveien" til praksis bare blir halvparten så tung i ukene fremmover mot jul.

Har jeg forresten fortalt dere at jeg får besøk i helgen? Bestis Pia kommer på fredag, noe jeg gleder meg veldig til. Blir koselig å få henne på besøk for en gangs skyld. Vi planla et besøk i fjor også, men da klarte jeg å bli så syk at jeg måtte avlyse. Men denne gangen skal ingenting hindre oss!!!!

Har du noen planer for helga? Har du trent/skal du trene i dag?
Hva skal du finne på denne flotte onsdagen?

KONKURRANSE; Lux-case - AVSLUTTET

Da har jeg inngått et samarbeid med Lux-case, og er så heldig å kunne gi dere enda en super konkurranse. Denne gangen kan dere få velge et fritt valgt produkt fra Lux-case på opptil 300,- Hørtes ikke det bra ut? Så da er det bare til å velge å vrake blant lux-case sine nydeligheter.

For å delta må du:
♥ Finne produktet du ønsker å vinne! (trykk her)
♥ Legg link til produktet i kommentarfeltet.
♥ Oppgi mailadresse (eller evt. en aktiv blogg) som jeg kan kontakte deg på viss du vinner.
♥ Hadde også blitt glad om dere ville trykke på liker-knappen under dette innlegget!!

Enkelt og greit!! Lykke til.

Lux-case har et stort utvalg av produkter. De selger deksler til mange ulike mobiltyper, de selger etuier og vesker, deksler til ipad, øreplugger og høytalere. Skjermbeskyttere. Ta en titt innom siden deres, og finn produktet som du kunne tenkt deg!!!

Er du med i konkurransen? Hvilket produkt har du lyst til å vinne? (max 300,-)

Butterflies

Nå er det bare en uke til jeg begynner i praksis, og jeg kjenner at jeg gleder meg utrolig mye. Jeg gleder meg til å jobbe på sykehuset, og ikke minst til å jobbe med barn!! For noen lærerike uker som står foran meg. Men samtidig så gruer jeg meg jo endel også da. Det blir utrolig utfordrendes å jobbe med barn, i og med barn er så forkjellige. Alle mennesker er forskjellige, men spesielt barn reagerer ulikt på ulike settinger. Håndterer ting ulikt. Åh, det skal bli gøy å endelig få teste ut hvordan det er å ha sykehuspraksis.

Har du noe du (gru)gleder deg til? Hvilke planer har du for dagen?

Lazy sunday

Private practice, en flaske vann, litt rester etter lørdagsgodisen. Snart blir det middagslaging, før jeg tar turen ut på årets viktigste søndagstur.

Hva gjør du på? Har du noen planer for søndagen?

Stå opp mot urett

Årets tv-aksjon støtter Amnesty Internasjonal, og jeg har tenkt å gå som bøssebærer. Jeg synes det er gøy å kjenne at lille meg har noe å bidra med. Noe å bidra med slik at andre kan få det bedre. Det er det minste jeg kan gjøre, jeg som har det så bra fra før. Amnesty kjemper for ytringsfrihet, og for at menneskerettighetene skal gjelde for alle. Viss du har lyst til å lese mer om årets tv-aksjon, og hva pengene går til, kan du trykke deg inn HER.

Skal du delta på årets viktigste søndagstur i morgen? Har du vært bøssebærer før?

Hot Coral

Siden jeg snart skal ut i praksis, måtte jeg nesten benytte anledningen til å ha på neglelakk før praksisperioden. Vi har, som dere kanskje allerede vet, ikke lov til å bruke neglelakk når vi er i praksis/øver på øvelsespost. Dette fordi det er uhygienisk med neglelakk (alle typer, inkludert blank), og fordi sterke farger er skjemmende og overfor pasientene. Jeg elsker å bruke neglelakk, så det er ganske kjipt at jeg ikke kan bruke det store deler av året. Og når jeg er ferdig utdannet kan jeg jo ikke bruke det i det heletatt. Men jeg syns det er forståelig at vi ikke kan bruke det, og hadde ikke satt pris på at sykepleierne brukte det viss det var jeg som var pasient.

Hva syns du om fargen? Liker du å bruke neglelakk?
Syns du det er bra/dårlig at sykepleiere ikke kan bruke neglelakk?

Thank God it's friday

Helg igjen, herlig! Jeg har jo egentlig hatt helg noen dager allerede, men i og med jeg var på undersøkelsen i går, har jeg ikke klart å slappe av skikkelig før nå. I dag skal jeg en tur ned til sentrum sammen med tante Laila, søskenbarnet mitt, farmor og farfar! Og så regner jeg med det blir avslapping resten av kvelden. Livet er fint, eller hva?

Hva skal du i dag? Har du noen planer for helgen?
Har du hatt ei travel uke?

Alt om kredittkort

Vet du mye om kredittkort? Jeg må vertfall innrømme at jeg ikke gjør det. Jeg vet egentlig alt for lite om det. Men da var det supert at jeg fikk høre om en side som kunne sortere informasjon om ulike kredittkort og forbrukslån på ett og samme sted.

 

Det er mange som har behov for å låne litt penger, eller utsette en betaling - fordi økonomien ikke strekker til i alle mulige øyeblikk. Det kan f.eks være at dataen går i stykker, eller kanskje en vaksemaskin eller en komfyr. Da må man ofte ut med store summer man ikke hadde forutsett i månedsbudsjettet. Summer man kunne hatt råd til viss det var planlagt, men som man ikke har penger til akkurat der og da når det skjer sånn plutselig. Da er greit å ha et kredittkort eller et forbrukslån man kan benytte. Kredittkortet kort man kan få en kostnadsfri betalingsutsettelse i inntil 45 dager, mens et forbrukslån er et lån på 5000-350 000,- med en tilbakebetalingstid på alt fra ett til 15 år. Noen bruker kredittkort som en ekstra trygghet, dersom det plutselig oppstår slike uforutsette utgifter.

  

Kredittkortguiden jeg har funnet viser hvilke kredittkort og forbrukslån som har de beste betingelsene, og sammenligninger av ulike tilbud. Så viss du trenger å lære mer, så trykk på linken eller bildet over.

Har du hørt om kredittkortguide før?

 

Dette er et sponset innlegg.

I survived

Jeg skulle som sagt til sykehuset for å ta en undesøkelse i dag, som noen kanskje hadde fått med seg. Jeg skulle ta gastroskopi, som vil si at jeg skulle få en slange langt ned i halsen og magesekken - for å sjekke at alt var som det skulle. Nå har jeg kommet meg hjem fra sykehuset, i god behold - men fy så ekkelt det var. Mildt sagt. Nå er jeg heldigvis ferdig med undersøkelsen, og legen sa at alt så greit ut. Tenkte jeg skulle slappe av med noen episoder Private Practice nå, før det blir middag om en stund. Halsen er helt øm og sår, så det er ikke så godt å svelge mat helt enda.

Har du tatt gastroskopi før, eller kjenner du noen som har gjort det?
Hvilke planer har du for dagen?

Jeg bryr meg, gjør du?

           
Trykk på en av disse for å lage din egen sløyfe, eller for å lære mer om brystkreft.


Oreo Ice Cream

Det er mange som har en ting for oreo-kjeks, men den har jeg aldri helt forstått. Jeg syns oreokjeks er alt for søtt. Den mørke sjokolade kjeksen, med en krem inni som jeg ikke helt har sansen for. Det kan være god å dyppe en kjeks eller to i melk, men ikke mer enn det! Ikke liker jeg oreokake heller, for den er vertfall alt for søt. Andre som er enige? Men her i går ble jeg positivt overrasket av oreo. Vi skulle smake på isen som har vært i butikkene en god stund. Jeg kjøpte selvsagt bare én på deling, i og med jeg ikke trodde den kom til å falle i smak. Men det angret jeg fort på. Isen var faktisk veldig god!! Det har kanskje noe med at jeg elsker is da, ikke vet jeg? God var den uansett!

Er du glad i oreo? Har du smakt oreo-isen?
Har du en is som er favoritt?

Stop for a minute

.... and smile!  Ha en fin dag, søte lesere♥

Jeg smiler fordi jeg; har det bra, har en super familie, kjekke venner, verdens beste kjæreste, går på et studie jeg trives godt med, snart skal ut i praksis på sykehuset, og fordi jeg egentlig ikke har noen grunn til å ikke smile!! Hvorfor smiler du?

Hvilke planer har du for dagen?

find sunshine somewhere else

Har du hørt om sunglassesshop.com? Det er en nettside som selger designer solbriller i alle mulige solbrillestiler. På Sunglasses Shop finner du alt fra Ray-Ban til Oakley. Og selv om det er designerbriller er ikke priseneskyhøye heller. De varierer veldig, slik at du kan finne både kjempebillige solbriller - og solbriller som er litt dyrere. Jeg har vertfall funnet mange der inne som har falt i smak hos meg! Særlig de herlige rosa du ser under!! Ta en titt du også, du vil garantert finne noen som faller i smak! Kjenner at jeg drømmer om en sydentur i nær fremtid, selv om det blir koselig med jul også!!!

 

 

If someone doesn't brighten your life, don't take off your sunglasses, just find sunshine somewhere else.

Har du hørt om Sunglassesshop.com før? Hva syns du om solbrillene?

Blodig alvor

Hei på dere! Lang skoledag i dag har tatt hele min konsentrasjon, og da jeg kom meg hjem var jeg så sulten at jeg måtte rett i middagen. Men her er jeg altså! Nå har jeg faktisk fått meg helg, allerede!!!! Neida... Eller jo, jeg har faktisk det. Det vil si - jeg har studiedager resten av uka, men må tilbringe tid på biblioteket i sentrum for å se om jeg får tak i litt kilder og faktakunnskaper til mitt kommende "samfunnsvitenskaplige sykepleieessay". Kjenner at jeg ikke er så veldig gira på den likevell..... Og på torsdag skal jeg en liten tur oppom sykehuset for å ta en undersøkelse. Så det er ikke helt helg, men deilig å slippe å være på skolen resten av uka!!

Og tilbake til overskriften; Olav klarte å kutte seg i fingen da han skulle hjelpe meg å åpne spaghettien. Stakkar! Så nå håper vi at kuttet klarer å lukke seg av seg selv, for det så ganske dypt ut. (Elendig bilde forresten, men lat som jeg er - orket jeg ikke finne frem speilrefleksen).

Hvordan har din dag vært så langt? Hvilke planer har du for kvelden?
Har du helg allerede?

kampen for tilværelsen

( 30% på deksler HER, ved bruk av koden: iphone5konk_2012)

Om få strakser begynner første av ukens farmen-episoder. Så langt har jeg likt sesongen godt, så jeg satser på at vi får kost oss noen uker med programmet på tv'skjermen. Jeg gleder meg til å se hva som kommer til å skje fremmover - se hvilke intriger og romanser som skal oppstå. Eneste negative med programmet er jo at det går hele tre kvelder i uka. Noe som igjen betyr at det krasjer litt med andre program vi hadde likt å se. Og i og med det bare er to uker til jeg begynner i praksis, kommer jeg jo til å måtte arbeide en del kvelder også!! Uansett, håper alle får en fin mandagskveld!

Hva finner du på denne mandagskvelden? Ser du på farmen?
Hva følger du med på på tv for tiden?

new earpods

Øreklokkene mine har gått i stykker atter en gang, så i dag måtte jeg kjøpe meg et par nye. Tidligere har jeg alltid sverget til de som følger med når du kjøper ipod/iphone o.l. - men de hadde visst blitt tatt av markedet. Så da ble det disse nye da, som kom i forbindelse med den nye iphone 5. Foreløpig er jeg fornøyd med dem! Og så hadde de en genial eske til å oppbevare dem i - *toppelopp*.

Hvilken type bruker du? Eller kanskje du liker best headset?

Iphone 5

Jeg fikk et iPhone 5 deksel i posten her i helgen, fra MyTrendyPhone. Et kjempegreit et; helt enkelt, gjennomsiktig - som gjør at man fortsatt får se den stilige iphonen! Er dere ikke enig? Det er stilig med deksler med alle mulige mønster på også, da, men er nok de gjennomsiktige som er min favoritt! Er du en av de heldige som har skaffet deg en iphone 5? Da syns jeg du bør ta turen inn på siden til MyTrendyPhone. De har veldig mye fint man kan skaffe seg!

Hva syns du om dekselet? Har du vært innom MyTrendyPhone?
Har du iphone 5 (eller annen iphone)?

sunday visit

Tante Laila og søskenbarnet mitt kom på besøk til oss tidligere i dag!! Og Farmor og farfar kom også innom. De hadde med seg lillesøs og de to brødrene mine - som har hatt høstferien sin nede hos farmor og farfar. Vi koste oss med brus og is, som de hadde vært så kjekke og kjøpt med seg, sammen med litt druer jeg hadde satt frem. Herlig søndagsbesøk spør du meg!!

Og nå har jeg nettopp sett på galningen som tok turen opp til umenneskelige høyder, for så å hoppe ut og se hvordan det kom til å gå. Helt sykt, ekstremt, utrolig, skummelt, men skikkelig stilig å få med seg. Og tenk da, for en opplevelse! Ha opplevd å overleve et slikt hopp. Et hopp fra en høyde på hele 39000 meter!!! Jeg er helt målløs. Sangen over ga skikkelig stemning, så jeg måtte rett og slett bare dele den med dere!

Hva har du gjort i dag? Fikk du med deg direktesendingen av hoppet?
Hvilke planer har du for søndagskvelden?

Leserhistorie - En dag vil de bli borte

Har du en historie du har lyst til å dele med meg/som jeg skal publisere på bloggen min? Da kan du sende mail til kethmh@hotmail.com, merke med "leserhistorie" og skrive på alder inni mailen. Du kan dele navnet ditt om ønsket, men historien kan også være anonym.


Det var fredag den 13. juli, og jeg hadde nettop vært i byen med kusinene mine som hadde vært hos tannlegen for første gang. Jeg satt i bilen og ante fred og ingen fare. Sykkelen min stod hos farmor, så jeg måtte hoppe av der for å hente den. I det jeg kom ut av bilen sa farmor at jeg måtte bli med opp til tante og de, fordi onkel hadde noe han skulle si. Jeg så i øynene til farmor at noe var galt. Jeg ble redd.

Jeg var hjemme alene hele uka, for mamma og pappa var på hyttetur med noen venner, og søsknene mine var ikke hjemme. Jeg satte meg inn i bilen igjen og freeka straks ut. Idet jeg kom opp til tante og de, sprang jeg bort til onkel og spurte hva som hadde skjedd. Han så på meg og sa at jeg måtte ringe mamma, at han ikke ville fortelle det. Det var best at mamma skulle fortelle det, mente han.
 
Jeg tok opp mobilen og ringte til henne.. 1,2,3 ring så tok hun telefonen. Jeg hørte med en gang at noe var galt, første ordet hu sa var at noe hadde skjedd. Jeg hadde tårevåte øyne, og ventet på at de skulle begynne å renne nedover kinnene mine. Jeg sa rolig til mamma med en skjelven stemme: "Hva har skjedd?". Først svarte hun ikke, hun pustet bare og sukket en gang før hu sa: mormor snakka med onkel istad.. og det har vært en arbeidsulykke. Først fikk jeg helt panikk og tenkte på onkel, han kjører trailer.. Litt etterpå sa hun: tante liv (random navn).

Jeg skrek til henne: "Hva med tante?". Mamma sukket igjen og sa: "Det gikk galt Kaja, så galt som det kunne gå.." Jeg husker ikke reaksjonen min i det øyeblikket hun sa det, men jeg husker at jeg knakk sammen ute på grusen utenfor huset til tante og de. Den ene kusina mi på 3 kom bort til meg og klemmte meg, og sa: "Ikke gråt Kaja.." Da gråt jeg bare enda mer.
 
Dagene gikk og det var tid for begravelsen. Vi stod opp tidlig for vi måtte reise i ca tre timer.  Jeg satt i bilen og sang lykkelige sanger med søsstra mi, helt til vi så kirka. Alt det positive gikk bort, og gråtemoduset ble skrudd på. Jeg gråt allerede da jeg så kirka, og da jeg så onkel og de andre utenfor. Det var rett og slett helt forferdelig å se onkel inn i øynene. Han hadde rødsprengte øyne, og en enslig tåre rant nedover kinnet hans.

En uke etter begravelsen, gikk jeg opp på vekta som viste 47 kg. Jeg skvatt til og måtte gå oppå enda en gang for å se om den viste riktig. Jeg begynnte å gråte, og så gikk jeg inn på rommet og skrev til en kompis. Jeg sa at jeg ikke klarte og spise slik som før, og at jeg gikk mer og mer ned i vekt. Det var da jeg begynte å skjønne alvoret i det, og begnye å tvinge i meg mat igjen. Jeg spiser, og går nå opp i vekt. Men det har vært tunge tider, og det er helt utrolig hvor mye jeg savner henne.
 
Ikke glem og si til dine nærmeste, venner og familie, hvor mye de betyr for deg. En dag vil de bli borte!♥ Takk for at du tok deg tid til å lese den lille ''historien'' min!
 
Kaja, 15 år!

// Bilde er lånt fra google.

Har du opplevd noe lignendes? Er du flink til å fortelle venner og familie at du er glad i dem?
Har du en leserhistorie å dele med meg? (Send mail til kethmh@hotmail.com, merk "leserhistorie")
Kontakt meg på:
mail kommer

Sponsorer
Design av Karoe
hits